autor: Adrian Radoi

Software-ul avansat de aplicatie constituie al doilea pilon al pregatirii de specialitate a absolventilor acestei directii de master, oferind o instruire aprofundata in domeniul tehnologiei software ce sta la baza diferitelor aplicatii ce implica imaginile, fie ca este vorba de sisteme de gestiune a colectiilor de imagini, a transportului si distribuirii de imagini si secvente de imagini sau a transformarii computational eficiente a datelor vizuale.

Disciplina Baze de date pentru aplicatii stiintifice va furniza masteranzilor cunostintele necesare pentru intelegerea proiectarii si utilizarii bazelor de date folosite in aplicatii avansate (stiintifice, industriale, de proiectare), cu accent pe bazele de date specifice stocarii si utilizarii imaginilor. Dupa absolvirea acestui curs studentii vor putea sa proiecteze si sa implementeze baze de date si aplicatii ale acestora folosind limbaje si interfete specifice, pentru diferite sisteme de gestiune a bazelor de date, platforme de calcul si categorii de aplicatii.

Disciplina Sisteme software de prelucrarea imaginilor urmareste cunoasterea notiunilor fundamentale de folosire a programelor software si a bibliotecilor de programe si functii de nivel inalt existente, atat pentru prelucrarea si imbunatatirea imaginilor fotografice digitale de uz personal, cat si pentru aplicatii industriale.

Disciplina Grafica si sinteza de imagini are ca obiectiv intelegerea de catre masteranzi a conceptelor fundamentale ale graficii tridimensionale si ale sintezei de imagini, ca parte componenta importanta in studierea si utilizarea imaginilor. In prima parte a cursului sunt prezentate notiunile de baza ale graficii tridimensionale: transformari geometrice, sisteme de vizualizare a scenelor tridimensionale, tehnici de redare a imaginilor pe display. Partea a doua a cursului prezinta tehnici de modelare si redare a obiectelor si scenelor virtuale precum si aspecte avansate de sinteza a imaginilor cu un inalt grad de realism: umbrire, iluminare, generarea fenomenelor naturale, anti-aliasing, texturare.

- inapoi la pagina principala -

Design downloaded from free website templates.